2013 COIL Conference Schedule at-a-Glance

2013 COIL Conference Schedule at-a-Glance

Wednesday

April 3, 2013

12:00 - 1:00 p.m.

Registration

1:00 - 1:30 p.m.

Opening Remarks

David Lavallee, SUNY Executive Vice Chancellor for Academic Affairs & Provost
Mitch Leventhal, SUNY Vice Chancellor for Global Affairs
Jon Rubin, COIL Director

1:30 - 2:45 p.m.

Plenary Session: Perspectives on Curricular Internationalization from a Range of Stakeholders - Faculty to Provost

2:45 - 3:15 p.m.

Coffee Break

3:15 - 4:15 p.m.

Breakout Sessions A (60 minutes)

4:15 - 4:30 p.m.

Coffee Break

4:30 - 5:15 p.m.

Breakout Sessions B (45 minutes)

5:15 - 5:30 p.m.

Coffee Break

5:30 - 6:15 p.m.

Plenary: COIL’s Partner Networks

6:15 - 8:00 p.m.

Reception and Partner Networking (Drinks and hors d'oeuvres will be served)

 

Thursday

April 4, 2013

8:30 - 9:00 a.m.

Registration

9:00 - 9:30 a.m.

Opening Remarks

Nancy Zimpher, SUNY Chancellor
Jon Rubin, COIL Director

9:30 - 10:30 a.m.

Keynote Address:

Hans de Wit

Director of the Centre for Higher Education Internationalisation at the Università Cattolica Sacro Cuore (Italy) and Professor of Internationalization of Higher Education at the Amsterdam University of Applied Sciences (Netherlands).

10:30 - 11:00 a.m.

Coffee Break

11:00 - 11:30 a.m.

Breakout Sessions C (30 minutes)

11:30 - 11:45 a.m.

Coffee Break

11:45 - 12:45 p.m.

Breakout Session D (60 minutes)

12:45 - 2:00 p.m.

Lunch (Box lunches will be provided)

2:00 - 3:00 p.m.

Breakout Sessions E (60 minutes)

3:00 - 3:15 p.m.

Coffee Break

3:15 - 3:45 p.m.

Breakout Sessions F (30 minutes)

3:45 - 4:00 p.m.

Coffee Break

4:00 - 5:00 p.m.

Plenary: Outcomes from the COIL Institute for Globally Networked Learning in the Humanities

5:00 - 5:30 p.m.

Closing Plenary – Upcoming COIL Initiatives

Summaries of the conference sessions are available by clicking here.
Presenter bios can be found by clicking here.